Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

De mégis, mit keres a stylist a turkálóban?

2018. szeptember 02. - Style&Budapest

A turkálók hátránya, hogy nem választják szét a ruhákat méret szerint. Általában az azonos színű vagy kategóriájú termékek (szoknya, nadrág, stb.) vannak egy csoportba rendezve, és ezek átfésüléshez idő, türelem és jó szem kell. Illetve a segítség is elkél, főleg, ha még nem vagyunk gyakorlottak a turkálós „kincskeresésben”. De honnan tudjuk, hogy számunkra egy workshop, vagy inkább egy stylisttal vásárlás lenne az ideális megoldás?

szemes_nora_vasarlas_stylisttal-1080x675.jpg

Turizás workshop

A workshopot kifejezetten azoknak ajánlom, akiket érdekel a turizás, van idejük, kedvük és türelmük hozzá, de eddig nem jártak sok sikerrel, vagy szeretnék fejleszteni találati arányukat. A workshopon tanult elméletet egyből le is teszteljük a gyakorlatban. Tapasztalataim szerint vannak, akik időről-időre visszatérnek ezekre a workshopokra, nem is feltétlenül a vásárlás, hanem az elméleti részek miatt.

A workshopok csoportos események, ahol mindenki saját magának válogat. Az elméleti részben bevezetem a résztvevőket turizás rejtelmeibe: hogy és hol lehet jó darabokat találni, és mire érdemes odafigyelni a vásárláskor. Amikor pedig a résztvevők kiválogatták a nekik tetsző darabokat, abban segítek, hogy érdemes-e egyáltalán felpróbálni, milyen a márka méretezése és minősége, illetve mennyire jól kihasználható a kiválasztott darab.

szemes_nora_stilustrening_01_s.jpg

Turizás stylisttal

Ez egyéni (vagy páros) vásárlás, ami azoknak ideális megoldás, akik nem szeretnék megtanulni a turizás rejtelmeit, nincs idejük vagy kedvük rendszeresen turkálókba járni, csak az érdekli őket, hogy kedvező áron jó darabokat szerezzenek be szakértői segítséggel. Ilyenkor nagy turkálóba megyünk, ahol a nagyságrendileg húszezres készletből én válogatok ki 50-100 darabot a vevő színtípusának és testalkatának figyelembevételével. Ebből a vevő annyit vásárol meg, amennyit szeretne.  

Mivel egy ilyen vásárláson tipikusan az adott szezon teljes ruhatárát építjük fel, így akkor érdemes és hatékony belevágni, ha van kb. 50.000 – 100.000 forintnyi kereted a ruhákra.

De bármelyik mellett is dönts, abban biztos lehetsz, hogy pár különleges, új darabbal és kellemesen eltöltött órával távozol majd az üzletből.

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr8614212731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása