Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

Tinilánnyal vásároltam

2018. augusztus 28. - Style&Budapest

Dzsenivel egy nyereményjáték kapcsán találkoztam, ahol ő nyerte meg a fődíjat: egy vásárlást velem és egy tekintélyesebb összegnyi költőpénzt. Mivel a legtöbb tinédzser életében viszonylag ritka, hogy ennyi pénzt egyszerre kizárólag ruhákra költsön, nem lepett meg, hogy inkább több darabot szeretett volna olcsóbban vásárolni. A leárazások végén jártunk, így ez nem is volt túlságosan nehéz feladat.

Viszonylag sok tinédzser kap a szüleitől vásárlást stylisttal ajándékba, és úgy vettem észre, ebben a korosztályban a divat az úr, a hangsúly nem feltétlenül a minőségen, a tartósságon vagy a saját stíluson van. Ez egyrészt köszönhető a csoportnyomásnak, ami a trendiséget helyezi mindenek fölé, és sajnos nem egyszer hallottam már olyan történetet, hogy a sorba be nem állót kiközösítették. Ez a korosztály érzelmileg is igen sérülékeny, ezért már fiatalon is nagyon erős személyiségének kell lennie annak, aki szembe úszik az árral.

dzseni2_s.jpgMásrészt viszont ez nem is az a kor, amikor az ember 5-10 évre vásárolja a ruhatárát, hisz a tinédzserek még sokat változnak fizikailag, érzelmileg és személyiségükben is, és még a saját stílusuk is alakulóban van. De előbb vagy utóbb a tapasztalataiknak köszönhetően ők is ráéreznek, hogy van élet a trenden túl, és hogy a márka nem feltétlenül egyenlő a minőséggel.

A tinédzserekkel történő vásárlás általában egyszerűbb, mint más korcsoportokkal, hiszen nem kell olyan sokfajta élethelyzetekben megjelenniük, mint a felnőtteknek, és sokkal kevesebb életükben a formális, elegáns öltözéket megkívánó alkalom. Általában a sportos dolgokat szeretik, de már ebben a korosztályban is vannak lányok, akik a hajlanak a kifejezetten nőies darabok felé. A vásárlás során jó melltartóméret meghatározása a legfontosabb, viszont az alakukon többnyire kevesebbet kell palástolni.  

Dzseni sötét tél, így javasoltam, hogy haját változtassa vissza az eredeti színére, vagy ahhoz hasonlóra. Alkata homokóra, ezért többnyire karcsúsított ruhákat és felsőket, illetve magasabb derekú nadrágokat vásároltunk. Említette, hogy szereti az egyberuhákat, így ezekből több is került a kosárba, és kérésére csinosabb, elegánsabb darabokat szintén választottunk, mivel szerette volna kipróbálni ezt a stílust is.

dzseni3_s.jpg

dzseni4_s.jpg

dzseni6_s.jpg

dzseni1_s.jpg

Dzseni kiválóan bírta a 3 órán keresztüli folyamatos próbálást.  Nagyszerű volt a találati arányunk: az általam kiválasztott darabok 80%-a méretben és fazonban is megfelelő volt számára, és tetszett is neki. A vásárlás során egy igazi, nyitott személyiséget ismerhettem meg, ami a választásaiban is megmutatkoz

Köszönöm Dzseninek, hogy hozzájárult a képek és a történet megosztásához! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr614207323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása