Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

Senki sem konfekcióméret, a személyi stylist sem

2018. január 31. - Style&Budapest

Annyian mondjátok, hogy a ti méretetekben nem lehet kapni olyat, amilyet ketestek. De valahogy mindenki azt hiszi, hogy csak pont rá, az ő méreteire nem kapható konfekció méret. Kétségtelenül vannak könnyebb és nehezebb esetek, de alapvetően az arány körülbelül így néz ki: az emberek 10%-a konfekcióméret, és 90%-a nem az valamilyen szempontból.

szemesnora_5.jpg

Mivel személyi stylistként ruhát teremteni nem tudok (egyelőre:D), csak az adott kínálatból választani, így higgyétek el, a legjobb a hozzáállásunkon változtatni, amíg a kínálaton nem tudunk.

Higgyétel el nem vagytok egyedül a problémáitokkal, még én sem vagyok konfekció.

A derekamra minden bő, ha lenne 3 öklöm, azt is be tudnám tenni a nadrágokba. Mondanám, hogy sehol nem lehet normális nadrágot találni, de inkább csak rendületlenül próbálok, a meglévő nadrágjaim nagy részét övvel hordom, vagy átvarratom.

Persze, nem csak a nadrágok állnak el derékban, minden felső túl bő, a karcsúsított is 5-10 centivel.

65/D melltartót találni körülbelül bárhol felejtős, úgy néznek rám, mintha kínaiul beszélnék (már nem is kérdezem…).

164 centivel nem vagyok extra alacsony, de épp annyira, hogy arányaiban rengeteg dolog túl hosszú. Nem a hossza hosszú, arányaiban... nagy különbség.

És amióta így lefogytam, azt tapasztalom, hogy nagyjából sehol nem árulnak ilyen kis méreteket... 32/34 felejtős. Minden egy számmal nagyobb, vagy átvarratós. És jó minőséget kis méretben venni egyenesen lehetetlen küldetés…

Most ti jöttök, nektek mi okoz problémát a vásárlás során?

Csatlakozzatok a zárt Facebook-csoportomhoz, ahol nemcsak a legjobb varrónők elérhetőségei kerülnek elő folyamatosan, hanem sok-sok „problémára” találunk megoldást közösen. Ha pedig szeretnéd velem elkezdeni a közös munkát, keresd a szolgáltatásaimat a honlapon!

Remélem, hamarosan találkozunk!

Nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr813591957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása