Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

Amikor egy személyi stylist egy alaszkai aranybányásszal találkozik

2018. február 25. - Style&Budapest

Nagyon szeretek utazni, és ha tehetem, akkor utazok is. Bejártam a világot, mégis keresem az újabb és újabb lehetőségeket – és velük együtt az újabb találkozásokat. Paullal, az alaszkai aranybányásszal Thaiföldön találkoztam. Nemcsak beszélgettem vele, hanem színtanácsadást is tartottam neki: színkendőimmel megállapítottam, milyen színtípusba tartozik.

d9bf22d7-d5ac-4535-8c7c-30fbe21cf86f.jpg

Paul sokat mesélt magáról. Számomra hihetetlen, hogy 56 éves, mert olyan, mintha 42 lenne. (Nem tudom, a fotón ez mennyire látszódik. Én tényleg nagyon meglepődtem, amikor elárulta a korát.) Egy alaszkai aranybányában dolgozik, igazi kétkezi munkás, mindig is így kereste a kenyerét. Amerikában kétkezi munkásnak lenni még mindig érték. 17 éves volt, amikor végigstoppolta Amerikát, így járhatta be az egész kontinenst. Nyolc éve Ázsiát fedezi fel: élt már Vietnámban, Kampbodzsában, én Thaiföldön találkoztam vele. Az okostelefon hírét ugyan ismeri, de nem használja, az internet nem érdekli. Csak megy arra, amerre szeretne, és a helyieket kérdezgeti. Mint a régi szép időkben.

Amikor találkoztam vele, épp a Mekong-folyón készült evezni. Egyedül. Egy kajakban. Egy heti száraz élelemmel. Azt tervezte, napi 40-50 kilométert utazik, majd esténként sátrat ver a parton, és ott alszik.

Beszélgettünk az öltözködésről, a ruhákról is. Funkcionálisan öltözködik, a ruha színe annyiban fontos számára, hogy nem szereti a feltűnő árnyalatokat. Meglepődött, mennyivel jobban állnak neki a hideg színek, mint a meleg árnyalatok. Persze, ez csak játék, a fotót azért csatolom nektek, hogy lássátok Pault, de a fénykép sok esetben nem adja vissza a különbséget.

Ezért érdemes személyesen eljönni Egyéni színtanácsadásra, Páros színtanácsadásra vagy Színtanácsadás workshopra, ahol 100 színes kendő segítségével állapítjuk meg a színtípusodat. Paul egyébként élénk tél típus lett, akinek nagyon jól állnak a sötétebb, hideg, élénk árnyalatok. Ha a színtípusa szerint öltözködne, nehezen tudna elbújni.

Ha kíváncsi vagy, mennyit számít a hajszín egy sötét tél színtípusnál (Magyarországon nagyon sokan tartoznak ebbe a színtípusba), olvasd el ezt a korábbi bejegyzésemet is!

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr8713696654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása