Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

Az önszeretet nem vásárolható meg 1990 forintért flakon formájában

2018. február 02. - Style&Budapest

A zárt Facebook-csoportban rendszeresen felkerülnek fotók ugyanarról, más hajszínnel. Ilyenkor mindig az a kérdés: melyik hajszín az igazi. Az én válaszom pedig szinte (!) minden esetben ugyanaz: egyértelműen a saját. De mit vártok tőlem, mi más válasszak? :)

szemes-no-ra-2_orig.jpg

Szerintem mindenki annyira szép az eredetivel! Persze sminkkel, filterrel mindenki lehet mindenhogyan szép, de én látom az árnylatbeli különbségeket. Nyilván adott esetben dögös vörös meg hasonló sztereotípiák élnek, de aki most vörösen dögös, az valószínűleg az volt az eredetivel is.

Jó kipróbálni mindenféle hajszínt, izgalmas kísérletezni, de érdemes tudni, melyik a legjobb.

Léteznek olyan hideg színtípusok, amelyeknek jól állhat meleg hajszín is, de az nem az igazi. Nagyon behatárolja milyen színeket vehet fel hozzá az illető, mert például sok hideg színt üt a vörös. A meleg színek pedig a hajszínen kívül nem állnak majd jól semmihez, ami eredetileg az arcon van.

És azt megmondani, melyik hajszín a szebb, egészen egyszerűen lehetetlen. Szőke vagy vörös? Seszínű vagy fekete? Alma vagy körte? Miért az alma jobb vagy a körte? És ki mondja? Mindkettő szép, valaki az almát szereti, más meg a körtét, és ennyi, nem kell túlbonyolítani.

Amúgy meg senki ne vegye ezt annyira komolyan, ez az egész kinézet dolog sokszor csak játék. A média az, ami azt ülteti belénk, hogy nem vagyunk úgy jók, ahogy vagyunk. A reklámok szerint unalmas az eredeti hajszínünk. A magazinok állítják, hogy smink nélkül körülbelül ki se menjünk az utcára, aztán megint a reklámok hitetik el, hogy ha nem vesszük meg ezt a szuper krémet / sampont / kenceakármit, akkor bizony magunkra vessünk, mert ajjaj lesz (tetszőleges rémisztgetéssel behelyettesíthető).

Önszeretet, az kell. Meg önelfogadás. Meg önbizalom. Bár ez nyilván nem 1990 forintért megvásárolható flakon formájában, hanem hosszú évek kemény munkája. De megéri.

És mielőtt ezt bárki félreértené: aki úgy érzi van ezzel dolga, az gondolkozzon el rajta, akinek meg nincs, az nem fog ezen kiakadni/megsértődni, hanem lapoz tovább. Nem, a hajfestés nem az ördögtől való, a külsőnkkel való kísérletezgetés sem.

Csak azon érdemes esetleg elmerengeni, hogy azért kísérletezünk, mert kíváncsiak vagyunk (tökoké, én is az vagyok), vagy netántán azért, mert úgy érezzük nem vagyunk jók úgy ahogy vagyunk...

Az meg sosem külső, hanem mindig belső kategória. Szerintem.

Ha úgy érzed, megértél a külső változásra, de nem tudod, hogyan indulj el, engedd meg, hogy segítsek! A honlapomon kiválaszthatod, hogy a Színtanácsadás, a Gardróbrendezés vagy a Közös váráslás érdekel. Ha bizonytalan vagy, küldj üzenetet a Facebook-oldalamon keresztül.

Remélem, hamarosan találkozunk!

Nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr6413592007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása