Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

8 + 1 tipp egy személyi stylisttól a Glamour-napokra

2017. október 12. - Style&Budapest

Ha a nulladik napot is beleszámoljuk, most már öt napig tart a Glamour-napok. Személyi stylistként csak a ruhákra, cipőkre is kiegészítőkre koncentrálva gyűjtöttem össze 5 tippet a kuponos napokra. 

1. Nézd ki előre, mit szeretnél

Személyi stylistként rendszeresen felhívom a figyelmet a tudatos ruhavásárlásra. A tudatosság abban rejlik, hogy a színeinknek, testalkatunknak, életmódunknak, szerepeinknek megfelelő ruhadarabokat vásárolunk, amelyek egymással is jól kombinálhatók. Ha céltalanul és átgondolatlanul indulsz neki a kuponos akcióknak, nagyobb az esélye, hogy olyan darabokat vásárolsz, amelyre nemcsak semmi szükséged, hanem nem is áll jól igazán. Ha előre kinézed, amit szeretnél, van időd átgondolni, hogy valóban szükséged van-e az adott darabra, ki tudod-e használni, passzol-e a ruhatáradba.

2. Próbáld fel előre

Ha nemcsak kinézed előre, mit szeretnél, hanem nyugisabb időszakban fel is próbálod, akkor még többet tettél azért, hogy ne költsd a pénzed feleslegesen. Érdemes akár a Glamour-napok előtti napokon felpróbálni a kiszemelt ruhadarabot, lefotózni magunkat a próbafülkében. Néhány nap elteltével pontosan tudni fogod, valóban szükséged van-e rá. A próbafülkében készült fotót ráadásul elküldheted azoknak, akiknek a véleményére adsz is.

Arról nem is beszélve, hogy a Glamour-napok során szinte lehetetlenség próbálni az üzletekben, akár 30-40 percet is állnod kell a sorban, mielőtt próbálhatsz.

3. Érkezz minél korábban

Ha eldöntötted, hogy megveszed az adott ruhadarabot, érkezz minél korábban, lehetőleg nyitásra az üzletbe. Ilyenkor még nincsen akkora tömeg. Később akár 20-40 percet is sorban kell állnod a kasszánál.

Ha a kiszemelt darab elfogy az egyik plázában, attól még lehet a másikban. Az üzletek ugyanis különböző árukészletet tartanak fent a különböző plázákban. (Ez természetesen olyan városokra értendő, ahol több pláza van.)

4. Legyen nálad ennivaló és innivaló

Fontos, hogy legyen nálad mindig egy kulacs víz, egy kis rágcsálnivaló, mert ilyenkor a plázákban található gyorséttermek is megtelnek.

5. Vásárolj célirányosan

Csak semmi lézengés, semmi nézelődés, irány a kiszemelt darab, amit azonnal vigyetek a kasszához. Így is készülj rá a stresszes pillanatokra, a tömegre.

6. Kényelmes ruhában indulj el otthonról

A legkényelmesebb cipődben, táskáddal indulj útnak. Olyan ruhát válassz, amelyből könnyen kibújsz, ha mégis próbálásra adod a fejed.

7. Érdeklődj akciókról máshol is

A Glamour-napok során nemcsak az akcióban szereplő üzletek hirdetnek akciót. Bárhova is mész egy plázán belül, kérdezz rá, hogy ők adnak-e kedvezményt bizonyos termékekre a Glamour-napok miatt. Többek között a Háda is szokott ilyenkor kedvezményt adni. Én pont ott leszek a KÖKI Terminálban található üzletükben, mivel október 12-én és 13-án is Turizás profi módon workshopot tartok. (A péntek délelőttire még van egy szabad hely, itt tudsz jelentkezni.)

8. Maradj tudatos, mérlegelj

A Glamour-napokon ésszel vásárolj. Van, hogy 20% egy olcsó terméken nem éri meg, hogy verekedj miatt vagy ott legyél a tömegnyomorban. A nagyobb értékű daraboknál, mint a télikabát, csizma, minőségi cipő vagy táska, minőségi fehérnemű, megéri az a 20-40%-os kedvezmény.

+1 Ne ilyenkorra szervezz várárlást személyi stylisttal!

Személyi stylistként már nem vállalok a Glamour-napokon közös vásárlást, és azt javaslom, bárkihez is mész, ne ezekre a napokra időzítsétek. A sorban állás miatt sok lesz az üresjárat, nem lesztek hatékonyak, sokkal kevesebb üzletet tudtok végigjárni, megcsappan az árukészlet. Sokkal többet buksz, mint amennyit a kedvezmények miatt nyernél.

Ha érdekel, hogyan dolgozik egy személyi stylist és mi történik a közös vásárlás során, olvasd el ezt az írást. Követhetsz Facebookon és Instagramon is. Napi vásárlás tippekért, stílustippekért csatlakozz a Facebookon az általam vezetett zárt csoporthoz.

Ha tetszett a poszt, oszd meg a Facebookon. <3

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr718548406
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása