Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

A külsőségekről...

2016. január 20. - Style&Budapest

_z3a9460.jpg

A külsőségekről…

Tézis: Azt mondják szép és jól öltözött emberek társaságában jó lenni.

Vannak nagyon jól öltözött emberek, minden tökéletes rajtuk. Szép a ruhájuk, a színeik, a formák, a smink, haj, bőr, köröm is... De valahogy mégsem jó rájuk nézni, valahogy mégsem szeretnél a közelükben lenni… nem tudod megmondani pontosan mi az, hiszen nyilvánvalóan nem a külsővel van a gond. Áhá! Tehát talán más is van itt! Az érzés, ahogy viseli… Ahogy érzi magát belül! A kisugárzása! Nem azt sugározza ki, amit kívülről látsz!

…És aztán vannak emberek, akik borzasztóan néznek ki! Rájuk nézel, és semmi nem passzol semmihez, az egész olyan szedett-vedett, régi, ódivatú, szakadt, kopott, foltos. Se a szín, se az anyag nem passzol…

Képesek lenőtt hajjal, lekopott körömlakkal és smink nélkül közlekedni a világban! Felháborító! Stílusrendőrségért kiált! (figyelem, irónia nyomokban fellelhető) ...és mégis olyan jó érzés a közelükben lenni. Csak ott lennél mellette, és töltekeznél belőle az idők végezetéig! Valahogy itt nem számít a külső, nem igaz? Lehetséges, hogy van valami, ami felülírja mindezt? Lehetséges, hogy nekik meg van kisugárzásuk?

És akkor képzeljük el ezt az ideális helyzetet, amikor megvan a benned lévő kisugárzás is, ez hat belülről kifelé, és a színek, amit viselsz, a formák, amiket viselsz összhangban állnak a tested formáival és színeivel, amit ebben az életben viselsz (tetszés szerint, ebben az egyben, vagy ebben az egyikben, kinek hogy…).

Merthogy bizony ebből a testből kell a legjobbat kihoznunk, magunkat soha nem máshoz, hanem mindig csak saját magunkhoz viszonyítani. És nem is a 10-20-30 évvel ezelőtti önmagunkhoz, hanem a jelenben rejlő lehetőségeinkhez.

Mert lehet rá lehetőségként gondolni, hogy van egy testünk. És mindenfélét kihozhatunk belőle; sportolhatunk, játszhatunk, és még különböző színeket és formákat (ruhákat) aggathatunk rájuk. Bizony! Kész móka az egész! :)

Az előző írásomban a gondolat, mely szerint az érzelmek túl vannak dimenzionálva, téves. Viszont a test, a külsőségek…na azok tényleg túl vannak dimenzionálva…

Nóra

Napi vásárlás tippekért, stílustippekért csatlakozz a Facebookon az általam vezetett zárt csoporthoz.

http://stilus.shaonille.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr728297384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása