Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

Ifjúság - magyar feliratos előzetes (12E)

2016. január 19. - Style&Budapest

Ha megváltoztatsz egy érzést, megváltoztathatod az egész világot.

 Kezdd magaddal. Amint bent, úgy kint. Ha bent öröm van, béke és boldogság, kint is ezt teremted. Ha jóleső érzéssel viseled a ruhát ami rajtad van, a környezetedre is átragasztod ezt az érzést.

A minap láttam egy filmet; Paolo Sorrentino: Ifjúság. Volt benne egy nagyon elgondolkodtató rész: A főszereplő szerint az érzelmeket túlértékelik... Majd a főszereplő legjobb barátja utolsó mondata: Csak az érzések számítanak.

Nem az számít mit viselsz. Nem az számít milyen az árcímke. Nem az számít mi a márkajelzés rajta. Az sem számít divatos-e éppen. Még csak az sem számít jó minőségű darab-e egyáltalán. Sőt, tudod mit: még a színe és a fazonja sem számít! Bizony ám, így gondolom! Akkor mi számít igazán? Miért mondom ezt, személyi sylistként? Teljes önellentmondás, ugye? Látszólag az.

Ami igazán számít, az az érzés: jól érzed-e magad, ahogyan éppen vagy. Belül és kívül. Ha sem belül, sem kívül nem érzed jól magad, akkor valamin nyilvánvalóan változtatni kell. Mert változás nélkül még nem történtek dolgok. A jó hír: mindegy, hogy a változás bentről hat kifelé, vagy kintről hat befelé: a végeredmény ugyanaz; hatnak egymásra. Ezért gondolom azt, hogy az öltözködés csak egy megnyilvánulása mindannak, ami bennünk van. Ezért nem számít mi van rajtad, mit viselsz. Egyáltalán viseled, vagy csak hordod? Felkaptad ’mindenmindegy’ alapon, vagy benne vagy az érzésben? Megvan a különbség?

Én ezt érzem, évek óta, de csak az utóbbi időben sikerült szavakba öntenem ezt (mert megint, és mindig: csak az érzések számítanak, egy érzés leírására nincsenek elég megfelelő szavak, csak körbe lehet írni őket. Egy képpel már talán közelebb kerülünk hozzá). Milyen volt az El Camino? Jó volt. Bővebben? Hogyan mondhatnám el? Hogyan adhatnék át egy érzést? Sehogyan. vagy te is azt érzed, vagy nem. Ha ugyanazt érezzük, akkor meg minek beszélni róla, a szavak csak elrontják. 

Szóval én ezt érzem; én nem csak személyi stylist vagyok, nem csak ’plazakban shoppingolunk ruhákat’, amiket majd felveszel a munkahelyedre, a párodnak vagy bárhova. Ez ennél sokkal több. Ez nem csak szolgáltatás. Részemről ez egyfajta szolgálat. Érzéseket változtatok meg. Érzéseket hozok létre. Jó érzéseket. Hogy jobban érezd magad a bőrödben. Hogy, ha belülről indult, úgy kifelé is létrehozzuk az anyagba. Hogy, ha még nem indult el belül, úgy kívülről befelé elindítsuk. Hozzunk létre egy érzést közösen!

Változtass meg egy érzést, és változtasd meg az egész világot! Kezdd magaddal!

Segítsek?

Legyen szép napod!

Nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr708285426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása