Tudatos vásárlás és stílustippek Szemes Nóra személyi stylisttól

Egy személyi stylist naplója

Egy személyi stylist naplója

A kulisszák mögött

2014. május 12. - Style&Budapest

Amikor egy új ügyfél megkeres, általában az a legfontosabb kérdése, hogy mégis hogy zajlik egy ilyen vásárolgatós nap. Mennyi ideig tart? Hány ruhát kell felpróbálni? Mi van, ha nem tetszik neki a kiválasztott ruha? Mondhat-e nemet dolgokra? Hogyan fogja hazavinni a vásárolt árut? Milyen boltokban fogunk vásárolni?

Ezek a kérdések kivétel nélkül felmerülnek, ezért, hogy legyen egy kis rálátásotok a munkámra, elmesélem, hogyan zajlott az első közös vásárlásunk Orsival.

szemesnora.jpg

Orsi jogászként dolgozott egy nagyvállalatnál, ahol minden nap magasrangú és beosztású ügyfelekkel tartotta a kapcsolatot, így az elegáns megjelenés elengedhetetlen volt számára. Mivel nem szeret vásárolni (ezzel elég gyakran vannak így az ügyfeleim), arra kért, hogy személyi stylistként vegyem le ezt a terhet a válláról és találjuk meg a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldást arra, hogy új ruhatára lehessen.

A kapcsolatfelvételkor küldeni szoktam egy e-mailt a legfontosabb kérdésekkel, amik alapján megismerem az ügyfelem igényeit, az okot, hogy miért szeretne velem vásárolni, a prioritásokat, mi az, amit mindenképpen szeretne venni, illetve hogy mekkora az a keret, amit erre kíván fordítani.

Ezt követően sort kerítünk egy kis elbeszélgetésre, hogy minél alaposabban megismerjem az ügyfél szándékát. Orsival már egy korábbi fotózásról ismertük egymást, így Ő azt kérte, hogy én menjek előre, nézzek ki mindent, neki maximum csak próbálni kelljen, mert nagyon nem szeret boltokban flangálni és nézelődni. Főként nem tud turkálókban vásárolni, de örülne, ha minél több mindent tudnánk az adott keretből venni. Így aztán én feltérképeztem előre a kínálatot, és mire odaért a boltba, már 5 teljes kosárnyi ruhával vártam. Ez körülbelül olyan
80-90 darab ruha lehetett.

unnamed.jpgEgyenként 1percet szánunk a próbálásra, amit én minden egyes alkalommal dokumentálok is: készül egy fénykép (ne izgulj, az arcod nem látszik rajta), ami azért nagyon hasznos, mert ha később hezitálnál, simán vissza tudod nézni, hogy jól állt-e Neked az az adott darab. Minden egyes ruhánál átbeszéljük, hogy tetszik-e Neked, vagy sem, miért előnyös, vagy épp miért nem, mivel tudod kombinálni, stb. Te pedig eldöntöd, hogy az ’igen’, ’nem’, vagy a ’talán’ csoportba sorolod-e.

Így jártunk el Orsival is, kb. 2 óra elteltével már csak az ’igenekből’ és a ’talánokból’ kellett kiválasztania, hogy melyik ruha nélkül nem tud tovább élni! Végeztünk egy rövid fejszámolást és nyugtáztuk, hogy benne vagyunk az előre meghatározott keretben! 27 darab ruhát vettünk kb. 38 ezer forintért, így még maradt lehetőség betérni egy cipőboltba is, hogy a vásárlást ott folytassuk!

Orsi kérésének megfelelően a közös vásárlást egyébként két fél napra bontottuk, mert állítása szerint nagyon nem viseli jól a hosszas próbálgatást és nézelődést, de ezzel a megoldással maximálisan elégedett volt, tűréshatáron belül maradtunk.

Elő a pakkokkal!

A vásárlásra Orsi egy nagy utazó táskát hozott magával, általában ezt szoktam javasolni, ha valaki nem autóval jár, mert abba minden beleférés kényelmesen haza tudod benne vinni a kincseket. Ha még jól állunk idővel és a kedves ügyfélnek energiája is van hozzá (Orsinak nem volt, Ő boldogan beérte ezzel a néhány órával és roppant hálás volt, hogy több hetes utána mászkálását néhány órára lecsökkentettük), akkor folytatjuk a próbálást máshol.

Igazából minden az ügyfél igényeinek megfelelően zajlik, előre egyeztetett időpont(ok)ban, meghatározott összegből és természetesen csak olyan ruhákat veszünk meg, ami mind a kettőnknek tetszik. Nem tukmálok Rád semmit, csak mert most ez a divat és nem szeretném, hogy olyan új stílusod legyen, amiben nem érzed jól magad, vagy később otthon megbánd, hogy pénzt adtál ki egy darabért. Én azért vagyok, hogy Te elégedett (és természetesen csinos) legyél!

Közös vásárlásra a honlapomon jelentkezhetsz be. Napi vásárlás tippekért, stílustippekért csatlakozz a Facebookon az általam vezetett zárt csoporthoz.

A vásárlás nem minden, több különböző módon segítek az ügyfeleimnek, hogy közelebb kerüljenek önmaguk legjobb verziójához. Választhatod a gardróbrendezést, színtanácsadást, részt vehetsz különböző workshopokon is. Remélem, hamarosan találkozunk! :)

Nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://szemelyistylist.blog.hu/api/trackback/id/tr356157413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása